هل و خواص داوردیی هل

یکشنبه 29 دی 1398 03:10 ب.ظنویسنده : پی وی

 

هل و خواص دارویی هل

هل گیاهی است كه در مناطق حاره  و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود 80% مصرف هل دنیا از هندوستان صادر می شود .

هل و فوائد دارویی هل


این گیاه پایا و علفی است كه ریزوم آن ساقه های هوائی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع 4 متر خارج می شود .
یك یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوائی خارج می شود كه دارای گل های كوچك برنگ سفید یا سبز روشن می باشد
میوه هل بیضی شكل ، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول 1-2 سانتیمتر است . دانه های معطر و مطبوعی برنگ قهو های مای به قرمز در آن وجود دارد كه به مصرف اد.یه و خوشبو كردن مشروبات و غذاها یم رسد
تركیبات شیمیایی هل :
هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود 4% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز است .
خواص داروئی هل :
هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .
1)چون هل بشكل قلب می باشد بنابراین تقویت كنده قلب است .
2)بادشكن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد .
3)تقویت كننده بدن است .
4)ادرار آرو است .
5)قاعده آور است .
6)مقوی سیستم هضم است .
7)باعث هضم غذا می شود .
8)زخم های دهان را برطرف می كند بدین منظور دم كرده هل را در دهان مضمضه كنید .
9)خوشبو كننده دهان است .
10)برای تسكین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید .
11)برای برطرف كردن دل بهم خوردگی و تهوع  ،‌از دم كرده هل استفاده كنید .
12)اشتها آور است .
13)تب را پائین می آورد .
14)معالج سرمخوردگی است .
15)برای تسكین درد رماتیسم مفید است .
16)ترشی معده را برطرف می كند .
17)ضد مسمومیت است .
18)برای رفع بیماریهای چشم مفید است .
طرز استفاده هل :
دم كرده : مقدر 30 گرم هل كوبیده را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت 10 دقیقه دم بكشد سپس صاف كرده و بنوشید . هل را همچنین می توان به چایی یا دیگر مشروبات الكلی اضافه كرد .
مضرات هل :
مقدر مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است . برای رفع این اشكال آنرا باید با كتیرا خورد .


برچسب ها: هل ، خواص داروئی هل ، ترکیبات شیمیایی هل ، طرز استفاده هل ، مضرات هل ،
آخرین ویرایش: یکشنبه 29 دی 1398 03:12 ب.ظ

 

 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic